Wyznacz wzor funkcji f , jeżeli x1+x2 / x1x2 = 2/3
matematyka : Liczby x1 i x2 są miejscami zerowymi funkcji f (x)= −2x + bx + c. Wierzchołek paraboli bedacej
wykresem tej funkcji należy do prostej y=8. Wyznacz wzor funkcji f , jeżeli x1+x2 / x1x2 =
2/3
12 paź 21:22
Janek191:
f(x) = −2 x
2 + b x + c ?
12 paź 21:28
matematyka : Chyba nie
12 paź 21:31
Janek191:
Parabola jest wykresem funkcji kwadratowej, a nie liniowej

!
12 paź 21:33
5-latek: Chyba tak
12 paź 21:36
matematyka : Dobra Janek

nie ogarnęła tam ma być kwadrat
12 paź 22:00
Janek191:
Wzory Viete'a
12 paź 22:04
matematyka : To wiem. Ale w pewnym momencie nie wiem co dalej z tym zrobić
12 paź 22:10
5-latek: To napisz obliczenia do tego momentu
12 paź 22:10
Qulka: rozwiązać
−Δ/4a=8
−b/c = 2/3
12 paź 22:12