matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż ze zbiory A i B spełniają prawa deMorgana dla zbiorów
assza:
Wykaż, że zbiory A = D f, gdzie f(x)=
√
4− (
1
2
)
|x
2
−4x+|−4
oraaz B=D g gdzie g(x)=ln(
x
2
+1
2x
−1) spełniają prawa De Morgana dla zbiorów
12 paź 21:12