l. zespolone
majdan: Przedstawić graficznie liczbę zespoloną:
x−5*i*y <3
12 paź 20:57
ICSP: bez sensu
12 paź 20:58
Benny: Jak dobrze pamiętam to wykładowca mówił, że nie ma czegoś takiego jak nierówność z liczbą
zespoloną.
12 paź 21:02
majdan: zaczynało się od re z < 3 + 5im z
12 paź 21:07
PW : Dowcipniś.
12 paź 21:09
majdan: to jak się za to zabrać w takim razie ? ;>
12 paź 21:11
majdan: |z|*cosα − 5*|z|*sin<3
czekam na dalsze natchnienie
12 paź 21:16
Mila:
Napisz oryginalną treść zadania, łącznie z poleceniem.
12 paź 21:22
majdan: Przedstaw geometrycznie zbiór {zεC ; C = re z < 3 + 5im z}
12 paź 21:24
Mila:

Przedstaw geometrycznie zbiór {z∊C : re( z )< 3 + 5 Im (z)}
z=x+iy
Re(z)=x
3+5 im(x+iy)=3+5y
x<3+5y
x−3<5y
np.
z=(1+2i)
re(z)=1
im(z)=2
1<3+5*2
12 paź 21:52
Mila:
| | 1 | | 3 | |
Punkty płaszczyzny nad prostą y= |
| x− |
| |
| | 5 | | 5 | |
12 paź 21:53
majdan: Już doszedłem do tego ale dziękuję serdecznie za pomoc. Studia się zaczęły, dużo rzeczy na raz
i mój mózg się jeszcze nie przyzwyczaił ...
12 paź 21:56
Mila:
12 paź 22:08