Oblicz wynik przedstaw w postaci ułamka nieskracalnego
Bogdan: 56+20*54/2*56−100*53 Oblicz wynik przedstaw w postaci ułamka nieskracalnego
12 paź 20:00
Bogdan: Help
12 paź 20:24
Janek191:
| 56 + 20*54 | |
| = ? |
| 2* 56 − 100*53 | |
12 paź 20:28
Janek191:
| | 54*( 52 + 20) | | 5* 45 | | 25*9 | |
= |
| = |
| = |
| = |
| | 53*( 2 *53 − 100 ) | | 250 − 100 | | 25*6 | |
12 paź 20:32
Mila:
| | 56+4*5*54 | |
= |
| = |
| | 2*56−4*52*53 | |
12 paź 20:32
Eta:
Jasnowidze?
12 paź 20:33
Janek191:
12 paź 20:36
Janek191:
W środę wyjazd do Warszawy na manifestację przed siedzibą Kopaczki
12 paź 20:37
Mila:
I co tam będziesz robił Janku?. Eta, coś się nie zgadza?
12 paź 21:12
Eta:
Ja odczytałam taki zapis
12 paź 21:16
Mila:
12 paź 21:16
Mila:
Bogdanie, jeśli nie umiesz pisać ułamków ( to jest proste: duże U {licznik} {mianownik}
bez tych spacji),
to należy pisać licznik w nawiasie i mianownik też.
Twój zapis należy rozumieć, tak , jak napisała Eta.
Na sprawdzianie dostaniesz za taki zapis jedynkę.
12 paź 21:21
5-latek: Dobry wieczor
Milu 
Pozdrawiam
Ale za to było
Help
12 paź 21:22
Janek191:
@ Mila
Sama nazwa " manifestacja" mówi za siebie. 14 X − Nauczycielski Dzień Protestu.
12 paź 21:26
Mila:
Powodzenia
12 paź 21:55