Oblicz wartość wyrażenia:
MAtołEk: Błagam was pomóżcie mi to rozwiązać

rozwiążcie jak umiecie>prosze<
Oblicz wartość wyrażenia:
a)2(2x²−12x+18) :4x²−36 gdy x= −2,3
b)3a²−12ab+12b²:2a²−8b² gdy a=½ b=¾
c)5x⁴−45y⁴ :2x⁴+12x²y²+18y⁴ gdy x=√3 , y= √2
9 gru 17:16
s: Podstaw za "x" to czemu x jest rowny i to wszystko, potem oblicz, jak nie umiesz podniesc do
kwadratu, to skorzystaj z kalkulatora, a kolejnosc dzialan na pewno znasz
b) to samo
c)tez
N ie ma w tym zadnej filozofii − dasz rade
9 gru 17:24
iLKA : DZIĘKI BARDZO .HEJ
9 gru 17:25