Narysuj wykres funkcji
wojciech19980001: Narysuj wykres funkcji:
f(x) = I I I √x2 − 1 I − 2 I − 4 I
te kreski to wartość bezwzględna
12 paź 19:02
Mila:
√x2=|x|
Rysowanie zaczynasz od najbardziej wewnętrznej funkcji.
1)
g(x)=|x|−1 symetria względem OX, tej części wykresu co leży pod osią OX⇒
2)
h(x)=|(|x|−1)|
3) T
[0,−2] ⇒cd. na następnym wykresie
12 paź 20:40
Mila:

|(|x|−1)|
3) T[0,−2] ⇒w(x)=|(|x|−1)|−2
symetria względem OX tej części wykresu co leży pod osią OX⇒ i otrzymasz
4) s(x)=
|(|x|−1)|−2
|
5) dalej będzie na nowym wykresie
12 paź 20:49
12 paź 20:53
Eta:
Rysuj
Mila rysuj

( bo ja troszkę pokićkałam bo już słabo widzę
12 paź 20:56
Mila:

s(x)=
|(|x|−1)|−2
|→T
[0,−4]→p(x)=|(|(|x|−1)|−2)|−4
Następnie:
symetria względem OX tej części wykresu co leży pod osią OX⇒ i otrzymasz
wykres
f(x)=|(|(|(|x|−1)|−2)|−4)|
12 paź 21:00
wojciech19980001: Wielkie dzięki, ale kogo jest prawidłowe Mila czy Eta ?
12 paź 21:11
Eta:
Mila ma dobrze
12 paź 21:12
wojciech19980001: Okej, dziękuję
12 paź 21:22