matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekształć następujące wyrażenia:
karola3:
a) exp
(a+b)
=c b)log(e
x
)=y d)log(e
5a
)=b Proszę o pomoc. nie wiem jak to mam przekształcić i na co...
12 paź 16:50
J:
a) a + b = lnc
12 paź 16:53
J:
b) np: e
x
= 10
y
d) np: e
5a
= 10
b
12 paź 16:54
karola3:
dziekuję
12 paź 17:00