wektory
blueberry: Jak obliczyć iloczyn wektorowy, jeżeli obliczyłem już długość wektorów:
v1=
√2t2+2t+13
v2=
√2t2−2t+1
I później jak wyznaczyć sin lub cos kąta pomiędzy nimi.
Proszę o pomoc. Z góry dziękuję
12 paź 11:12
Janek191:
Napisz te wektory

Masz policzyć iloczyn wektorowy czy skalarny ?
12 paź 11:32
blueberry: Czy mogę zrobić to w ten sposób, że przyjmuję, że iloczyn długości wektorów= 1
Wtedy: cosα=v1x+v2x+vv1y*v2y
I wychodzi mi, że cosα= 4t−3
Może tak być
12 paź 11:35
blueberry: v1=[2−t,3+t]
v2=[t,t−1]

Mam policzyć iloczyn wektorowy
12 paź 11:36
J:
v1 X v2 = [0,0,−2t2 −2]
12 paź 11:59