Rozwiąż równanie:
dianaa: Rozwiąż równanie:
sinx+sin(π/6)=sin(x+π/6)
rozpisałam to ze wzorów (lewej z sumy sinusów, a z prawej z sinusa sumy) , ale nie za bardzo
wiem co dalej
11 paź 23:36
ICSP: Sprowadź do postaci :
A*sinx + B*cosx = C
gdzie A,B,C są pewnymi liczbami rzeczywistymi.
11 paź 23:37
Eta:
| | π | | π | | 1 | |
2cos(x+ |
| )*sin |
| = |
| *2 |
| | 12 | | 6 | | 2 | |
| | π | | π | | π | | π | |
x+ |
| = |
| +2kπ lub x+ |
| =− |
| +2kπ |
| | 12 | | 3 | | 12 | | 3 | |
...................
dokończ
12 paź 00:05