matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz:
Dorotka:
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego.
5
−7
*(5
−7
:5)
−3
5
5
*(5
−2
*5
−3
)
11 paź 22:09
Maryla27:
5
−7
*(5
−8
)
−3
5
−7
*5
24
5
−17
=
=
=
=5
−17
5
5
*5
−5
5
0
1
11 paź 22:24
Janek191:
5
−7
* 5
21
: 5
−3
5
−7 + 21 +3
=
=
= 5
17
5
5
*5
−5
1
11 paź 22:25
Janek191:
@ Maryla27: " − " nie potrzebny
11 paź 22:26
Piotrek:
Dziękuje Wam bardzo
11 paź 22:27
Maryla27:
Przepraszam.
11 paź 22:35