Potegi o wykladniku wymiernym
Michal: −3 do potęgi 1/3 * 27 do potęgi − 2/3 * (Pierwiastek 3 stopnia z 3) do potęgi 2 + (pierwiastek
drugiego stopnia z 3) do potęgi −2 + 2 (pierwiastek z 2 drugiego stopnia) do potęgi czwartej +
(2 do potęgi 0) do potęgi 1/2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
(Pierwiastek drugiego stopnia z 3) do potęgi 8 : (Pierwiastek trzeciego stopnia z 3) do
potęgi 9
11 paź 21:06
Maryla27:
| (√3)8 | | (312)8 | | 34 | |
| = |
| = |
| = 34−3=3 |
| (3√3)9 | | (313)9 | | 33 | |
do potęgi 8 i w mianowniku do potęgi 9.Problem z zapisem.
11 paź 21:33