matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
ania:
log
3
2=a i log
6
5=b oblicz log
2
1
6
225 bardzo proszę o pomoc
11 paź 19:39
ania:
najlepiej krok po kroku
11 paź 19:39
magda:
bardzo proszę o pomoc,bo nie wychodzi mi wynik
11 paź 20:19
Janek191:
1
log
216
225 = log
6
3
15
2
= =
log
6
15
2
=
3
2
2
2
=
log
6
15 =
*( log
6
5*3) =
*[ log
6
5 + log
6
3] =
3
3
3
2
1
=
*[ b +
]
3
1 + a
1
1
1
log
6
3 =
=
=
=
log
3
6
log
3
( 3*2)
log
3
3 + log
3
2
1
1
=
=
1 + log
3
2
1 + a
11 paź 20:31