−15 | ||
y= | ||
4(x−3)4 |
15 | −10 | −4 | ||||
Wyszło mi : | − | − | ||||
(x−3)5 | (x−3)4 | (x−3)3 |
x8 | ||
y= | ||
8(1−x2)4 |
64x7 − 64x9 − x8 | ||
Wyszło mi : | ||
64(1−x2)5 |
√2x2 − 2x + 1 | ||
y= | ||
x |
1 | ||
ale z tego co widze jednak nie. | ||
2 * √2x2 − 2x + 1 |
f '(x) | ||
[√f(x)] ' = | ||
2√f(x) |
15 | 1 | 15 | ||||
f(x) = − | * | = − | *( x −3)−4 | |||
4 | ( x − 3)4 | 4 |
15 | 15 | |||
f '(x) = − | *(−4)*( x −3)−5 = 15*( x −3)−5 = | |||
4 | (x −3)5 |
10 | 1 | |||
− | ||||
3(x−3)3 | 2(x−3)2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |