matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz pierwiastki wielomianu
Nata:
Jak zrobić tego typu zadanie? Pomoże ktoś? Wyznacz pierwiastki wielomianu W(x)=3x
3
−5x
2
−6x+10
11 paź 17:27
Janek191:
W(x) = 3 x*( x
2
− 2) − 5*( x
2
− 2) = ( 3 x − 5)*( x −
√
2
)*( x +
√
2
) Dokończ
11 paź 17:33