matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
dzialo11:
4.41 chodzi mi tylko jak rozpisywac liczby zespolone gdy jest właśnie wartosc bezwzledna ?
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/12122413_626090684199532_6347997188847913771_n.jpg?oh=e41d1b5922f907d32ca04daf7812cc3d&oe=56919441
11 paź 17:23
Janek191:
−4
I − 4 I
4
4
I
I =
=
=
= 2
1 +i
√
3
I 1 +i
√
3
I
√
1 + 3
2
11 paź 18:52
Janek191:
Lub
−4
− 4*(1 − i
√
3
)
− 4*(1 − i
√
3
)
=
=
=
1 + i
√
3
(1 + i
√
3
)*( 1 − i
√
3
4
= − 1 + i
√
3
I − 1 + i
√
3
I =
√
(−1)
2
+ (
√
3
)
2
=
√
4
= 2
11 paź 18:56
dzialo11:
Dzieki!
11 paź 19:31