matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kombinatoryka
olaa:
Ile jest liczb pięciocyfrowych w których zapisie dokładnie dwa razy występuje cyfra 0, a suma cyfr jest równa 5 ?
11 paź 15:59
Janek191:
12200,22100
4
2
4
2
+
*2 =
11 paź 16:12
Janek191:
Mało
jeszcze: 31100
11 paź 16:17
Janek191:
4
2
4
2
4
2
+
*2 = 3*
Razem
4
2
n = 6*
= 36
11 paź 16:22