wyrażenia
Karciana czarodziejka: | | x−2 | | x | |
Jaką postać ma wyrażenie po wykonaniu działania |
| + |
| ? Pomoże ktoś?  |
| | x | | x+2 | |
9 gru 15:46
Godzio: pomoge
9 gru 15:46
SundayMorning: ratunek

dziękuje !
9 gru 15:49
Godzio:
| x−2 | | x | | (x−2)(x+2) +x2 | | x2−4 +x2 | | 2x2−4 | |
| + |
| = |
| = |
| = |
| |
| x | | x+2 | | (x+2)x | | (x+2)x | | x2+2x | |
chyba dalej sie tego rozlozyc nie da
9 gru 15:52
Karciana czarodziejka: dzięki

milego wieczoru
9 gru 15:56
9 gru 15:56
Godzio: ale w liczniku nie ma 2x
2 − 4x tylko 2x
2 −4
9 gru 15:57
Mateusz: ee sorry licznik tak nie bedzie
9 gru 15:58
Karciana czarodziejka:
9 gru 16:24