Narysuj wykres funckji [ułamek]
Adam Mickiewicz : Narysuj wykres funckji: f(x)=(4+x)/(x+7) −3
Proszę o rysuneczek razem z objaśnieniem wszystkich działań.
11 paź 13:19
qulka:
11 paź 13:25
PW : To się zazwyczaj przekształca:
| | x+7 − 3 | | 3 | |
f(x) = |
| − 3 = 1 − U{3}{x+7 − 3 = − |
| −2 |
| | x+7 | | x+7 | |
11 paź 13:26
Eta:
11 paź 13:27
PW : Nie zdążyłem

Pozostanę przy komentarzach ...
11 paź 13:27
Janek191:
| | x + 4 | | x + 4 −3*( x + 7) | | − 2 x − 17 | |
f(x) = |
| − 3 = |
| = |
| = |
| | x + 7 | | x + 7 | | x + 7 | |
| | −2*( x + 7) − 3 | | − 3 | |
= |
| = |
| − 2 |
| | x + 7 | | x + 7 | |
| | −3 | |
Rysujemy wykres funkcji g(x) = |
| i przesuwamy go o wektor [ − 7; − 2] |
| | x | |
11 paź 13:33
Adam Mickiewicz : I teraz w mogę w tabelce podstawić liczby do tego《−3/(x+7) −2》wzoru i wszystko będzie dobrze?
11 paź 13:37
Adam Mickiewicz : Okej, nie widziałem odpowiedzi Janka
11 paź 13:38