matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
bimbam:
dlaczego
5
arcsin
n
2
2
lim n→
∞
=
5
5
arccos
n
2
n
2
π
skoro arccos0=α
π
α=
2
arcsin0=α α=0
11 paź 12:20
ICSP:
arcsinx
lim
x → 0
= 1
x
11 paź 12:21
bimbam:
dziękuję ponownie. Wszystko jasne
11 paź 12:30