liczby zespolone
madzik: Przedstaw w postaci algebraicznej:
11 paź 12:19
sushi_gg6397228:
i co zaproponujesz ?
11 paź 12:22
sushi_gg6397228:
czekasz na gotowca ?
11 paź 12:34
majkel: sushigg6397228 wydaje mi się że takie jest założenie tej strony. zadanie nie jest na tyle
trudne zeby oczekiwać za nie zapłaty
11 paź 12:36
PW : majkel, wal śmiało rozwiązanie.
11 paź 12:39
Janek191:
| | [ ( 1 + i √3)2]2 | | ( 1 + 2√3 i − 3)2 | |
... = |
| = |
| = |
| | [ (1 − i)2]2 | | ( 1 − 2i − 1)2 | |
| | [2*( −1 + i √3)]2 | | 4*(1 + 2√3 i − 3) | |
= |
| = |
| = ... |
| | ( −2 i)2 | | −4 | |
11 paź 12:45
madzik: Dziękuję!
11 paź 13:08