bezwzg + zespolone
stjudent: pomoże ktoś z wartoscia bezwzgledna w zespolonych?
http://imgur.com/t6bi4eq
mimo ze w średniej duzo jej cwiczylem to nadal gdy sie gdzies pojawia to czesto mam pustke w
glowie i nie wiem do konca co robic
11 paź 11:53
sushi_gg6397228:
to trzeba zapisać tutaj przykłady
11 paź 11:56
ICSP: Wystarczy zauważyć, że to równanie mogą tylko liczby o zerowej części urojonej.
11 paź 11:56
stjudent: nie wiem tylko jak sie jej na poczatku pozbyc, potem sobie radze... wiem ze jak jest samo |z|
to wiemy ze z=x+yi, więc |z|=√x2+y2 , ale jak jest |z+1| to juz chyba tak nie mozna?
11 paź 11:59
sushi_gg6397228:
z+1= (x+1) + yi
|z+1|= √ (x+1)2+y2
11 paź 12:00
stjudent: o to mi chodziło, bo nie byłem pewien jak to do końca będzie, dzięki !
11 paź 12:11