matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wzory skroconego mnozenia.
Hahiko:
A) (2+4
√
5
)(2−4
√
5
)= B) (3
√
2
−2)
2
=
11 paź 11:52
Janek191:
a) wzór ( a + b)*( a − b) = a
2
− b
2
b) ( a − b)
2
= a
2
−2 a*b + b
2
11 paź 11:53
Hahiko:
Dzieks
11 paź 11:54
Janek191:
Napisz wyniki
11 paź 12:12