Logarytmy
Heronek: Logarytmy: Pytanie prawdopodobnie debilne ale mam zaćmienie
Jak to dodac?
10 paź 21:12
sushi_gg6397228:
podaj cała treść zadania
10 paź 21:14
Eta:
log26= 1+log23
10 paź 21:16
Heronek: Cala tresc to:
Wykaż, że:
| 1 − log23 3 | |
| = log23 |
| | 2 | | (log23+log32 + 1) *log2 |
| | | | 3 | |
| |
10 paź 21:19
sushi_gg6397228:
zamień log
3 2 na log
2 ....
| | 2 | |
log2 |
| = rozbij na dwa logarytmy |
| | 3 | |
podstawienie t= log
2 3 i coś z wielomianów wyjdzie
10 paź 21:23
Heronek: Wyszło, dziękuję ^^
10 paź 21:56
sushi_gg6397228:
na zdrowie
10 paź 22:00