−4 | 3 | |||
Jeżeli wykres f(x)= | + | przesuniemy o wektor | ||
x−p | 5 |
1 | 1 | 2 | 2 | |||||
v=[2 | b+4 | ; | b+ | ] to powstanie hiperbola o środku symetrii w początku | ||||
2 | 2 | 3 | 5 |
− 4 | 3 | 2 | 2 | |||||
g(x) = | + | + | b + | |||||
x − 52b −92 − p | 5 | 3 | 5 |
5 | 9 | |||
− | b − | − p = 0 | ||
2 | 2 |
3 | 2 | 2 | 2 | 3 | |||||
+ | b + | = 0 ⇒ | b = − 1 ⇒ b = − | ||||||
5 | 3 | 5 | 3 | 2 |
5 | 3 | 9 | ||||
− | *( − | ) − | = p | |||
2 | 2 | 2 |
− 4 | 3 | − 20 + 3*( x −3) | ||||
f(x) = | + | = | = 0 ⇔ 3 x = 29 | |||
x − 3 | 5 | 5*(x −3) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |