logarytmy
Karolcia: Dla jakich wartościu parametru m dziedziną funkcji jest zbiór licz rzeczywistych
f(X)=log(mx2−4x+m+3)
mx2−4x+m+3>0 czy nalezy to tak zrobić?
10 paź 18:20
ICSP: jakie warunki musi spełniać parabola aby leżała w całości nad osią OX ?
10 paź 18:24
Karolcia: nie ma pierwiastków
wiec delta mniejsza od zera
10 paź 18:28
Karolcia: nie ma pierwiastków
wiec delta mniejsza od zera
10 paź 18:29
J:
i m≥ 0
10 paź 18:29
J:
sorry ... m > 0
10 paź 18:31
Karolcia: czyli
Δ=(−4)2−4*m*m3<0
10 paź 18:33
Karolcia: czyli
Δ=(−4)2−4*m*m3<0
10 paź 18:33
Karolcia: czyli
Δ=(−4)2−4*m*m3<0
10 paź 18:33
Karolcia: przepraszam problem z netem
10 paź 18:33