matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc :)
;):
Zbiór R\{0,1} jest dziedziną wyrażenia: A. x
2
−x/ (x
2
−1) B. x
2
−x/(x
2
− 1) C. x
2
−x/ x(x+1) D. x
2
−x/ x(x−1)
10 paź 15:43
:):
d) bo x(x−1)=0 gdy x=0 lub x−1=0 czyli x=0 lub x=1
10 paź 15:43
ICSP:
monolog ?
10 paź 16:10