√2x2−2x+1 | ||
y = | ||
x |
1 2√2x2−2x+1*(4x−2)*x − 2x2−2x+1*1 | ||
y' = | ||
x2 |
4x2−2x 2√2x2−2x+1 −√2x2−2x+1 | ||
y' = | ||
x2 |
4x2−2x −2√2x2−2x+1*√2x2−2x+1 2√2x2−2x+1 | ||
y' = | ||
x2 |
4x2−2x−4x2+4x−2 | 1 | |||
y' = | * | |||
2√2x2−2x+1 | x2 |
2x−2 | ||
y' = | ||
2√2x2−2x+1*x2 |
g(x) | ||
y= | ||
h(x) |
1 | ||
g(x)' = | *(4x−2) | |
2√2x2−2x+1 |
g | g'h − gh' | |||
( | )' = | |||
h | h2 |
1 | ||
f(x)= | *√2x2−2x+1 | |
x |
1 | 1 | 1 | ||||
f'(x)=− | *√2x2−2x+1+ | * | *(4x−2)= | |||
x2 | x | 2√x2−2x+1 |
−√2x2−2x+1 | 2*(2x−1) | |||
= | + | = | ||
x2 | 2x*√2x2−2x+1 |
−(2x2−2x+1)+x*(2x−1) | ||
= | = | |
x2√2x2−2x+1 |
x−1 | ||
= | ||
x2√2x2−2x+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |