| 15 | 10 | 1 | ||||
y = − | − | − | ||||
| 4(x−3)4 | 3(x−3)3 | 2(x−3)2 |
| 15 | 0*4(x−3)4 − (−15)*16(x−3)3 | 15 | ||||
(− | )' = | = | ||||
| 4(x−3)4 | 16(x−3)8 | (x−3)5 |
| 10 | 0*3(x−3)3−(−10)*9(x−3)2 | 10 | ||||
(− | )' = | = | ||||
| 3(x−3)3 | 9(x−3)6 | (x−3)4 |
| 1 | 0*2(x−3)2−(−1)*4(x−3) | 1 | ||||
(− | )' = | = | ||||
| 2(x−3)2 | 4(x−3)4 | (x−3)3 |
| 15 | 10 | 1 | ||||
y' = | + | + | = | |||
| (x−3)5 | (x−3)4 | (x−3)3 |
| 1 | 15 | 10 | ||||
y' = | ( | + | + 1) | |||
| (x−3)3 | (x−3)2 | x−3 |