matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bryły obrotowe
kaśka:
Obliczyć V i Pb walca, który powstaje z obrotu prostokąta o przekątnej d=10 i jednym z boków a=6 dookoła: a) dłuższego boku b) krótszego boku
10 paź 13:27
andy:
b=6 V=Πr2h r=8 h=6 b=8 V=Πr2h r=6 h=8
11 paź 22:16