matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
meiweincamawruq
Classic:
n
5
∞
n=1
∑
3
n
10 paź 12:56
Classic:
można to zrobić za pomocą kryterium porównawczo ilorazowego?
1
b
n
=
−> zbiezny
3
n
a
n
k =
= n
5
czyli
b
n
lim k =
∞
czyli ten szereg tez jest zbiezny
?
10 paź 13:02
ICSP:
Przecież z kryterium Cauchego od razu dostajesz zbieżność
10 paź 13:03
Classic:
A no tak
10 paź 13:08