x | ||
y = sin35xcos2 | ||
3 |
x | x | 1 | ||||
y' = 3sin25x*cos5x*2cos | *(−sin | )* | ||||
3 | 3 | 3 |
x | ||
tu: f(x) = sin5(5x), g(x) = cos2 | ||
3 |
x | x | x | ||||
3sin5x*cos2 | + sin35x*2cos | *(cos | )' = | |||
3 | 3 | 3 |
x | x | x | 1 | |||||
3sin5x*cos2 | + sin35x*2cos | *(−sin | )* | |||||
3 | 3 | 3 | 3 |
x | x | x | 1 | |||||
3sin25x*cos5x*cos2 | +sin35x*2cos | *(−sin | )* | |||||
3 | 3 | 3 | 3 |
x | 2 | x | x | 1 | 2 | |||||||
g(x) = cos2 | , g'(x) = − | sin | cos | = − | sin( | x) | ||||||
3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |