Matma
jaca94: W wagonie kolejowym jedzie 8 pasażerów a w wśród nich jest przemytnik. Celnik wybiera losowo do
kontroli dwie osoby. Jakie jest prawdopodobieństwo że trafi na przemetnika.
9 paź 20:02
daras: małe
9 paź 20:03
:): kombinacje..zobacz wzór
9 paź 20:03
Janek191:
| | | | 8 ! | | 7*8 | |
I Ω I = | = |
| = |
| =28 |
| | | 2 * 6 ! | | 2 | |
I A I = 1
Dokończ
9 paź 20:06
9 paź 20:08
daras: lepiej sie przejsć pieszo
9 paź 21:49
Mac:
Głupie porównanie, podanie wskazówki lub początku rozwiązania, a nie gotowca jest
właściwym postępowaniem pomagającego i nijak to się ma do jazdy z kimś do określonego
miejsca.
10 paź 02:02