matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma
pierwiastkującyliczbyujemne:
suma 1 + 2 + ... + n = ∑ 1 na dole, n na górze mogę to tak zapisać? I jak czytać znak sumy, suma od 1 do n jest ok?
9 paź 18:05
:):
∑
n
i=1
i = 1+2+..+n
9 paź 18:09
:):
odczytanie poprawne
9 paź 18:10