3 | ||
2sin3√ | Może mi ktoś podpowiedzieć, gdzie robię błąd? bo wychodzi mi pochodna | |
x |
1 | 1 | 1 | −1 | |||||
−2cos√ | *sin√ | * | *x−1/2* | , a po dalszych rachunkach odp w | ||||
x | x | 2 | x2 |
1 | ||
f'(x) = 2*3(sin(√3/x)2*cos(√3/x)*√3*(− | ) | |
x2 |
1 | ||
zły przykład podalam, cos2 √ | ||
x |
1 | 1 | |||
f'(x) = 2cos(√1/x)*(−sin(√1/x)* | *(− | ) | ||
2√1/x | x2 |
1 | ||
=−sin(2√1x)*(− | )*x−32= | |
2 |
sin(2√1x) | sin(2√1x) | |||
= | = | |||
2√x3 | 2x√x |
sin(2√1/x) | ||
= | ||
2√x3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |