matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
inf(-A)=-sup(A)
slaby_matematyk:
udowodnij, że dla A ⊂ℛ niepustego i ograniczonego z góry inf(−A)=−sup(A)
8 paź 21:40
Janek191:
Co to jest − A ?
8 paź 21:42
slaby_matematyk:
−A:={x∊ℛ: −x∊A}
8 paź 21:44