matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asymptoty
olaaa:
Znajdz rownania asymptot ukosnych: f(x)=
2x
3
−1
3x
2
−5x−2
wspolczynnik a wyszedl mi a=2/3 ale wspolczynnik b nie zgadza sie z odp
8 paź 21:26
Janek191:
2 x
3
− 1
f(x) =
3 x
2
− 3 x − 2
f(x)
2 x
3
− 1
2
lim
= lim
=
x
3 x
3
− 3 x
2
−2 x
3
x→ +
∞
x→+
∞
2
2
lim ( f(x) −
x) =
3
3
x→+
∞
8 paź 21:36
Janek191:
2
2
y =
x +
3
3
8 paź 21:38
Janek191:
?
8 paź 21:41
olaaa:
mnie wyszlo jeszcze inaczej a w odp b=0
8 paź 21:42
Janek191:
Wykres dla b = 0
8 paź 21:45
olaaa:
No nic moze blad w odp
w kazdym razie dziękuję
8 paź 21:50
Janek191:
LO czy I rok studiów ?
8 paź 21:52
olaaa:
LO
8 paź 21:55
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick