Wykres funkcji
Martyna: Narysuj wykres funkcji y=(1/2)
x−2 −2 (
http://iv.pl/images/41371676170012076685.png ) z wykresu odczytaj zbiór wartości monotonicznosć
i miejsca zerowe.
Potrzebuję wskazówek, jak rozwiązać to zadania, ponieważ mam problem z jego zaczęciem
8 paź 20:49
Martyna: z wykresu odczytaj zbiór wartości monotonicznosć i miejsca zerowe. Nie wiem dlaczego tak
ucięło
8 paź 20:54
Janek191:
| | 1 | | 1 | |
y = f(x) = ( |
| )x −2 − 2 = 4*( |
| )x − 2 |
| | 2 | | 2 | |
x = 1 − miejsce zerowe f(1) = 0
f − funkcja malejąca
ZW
f = ( − 2; +
∞ )
8 paź 21:11