postać wyrażenia
Salwador: Po wykonaniu działania x−2 / pod kreską uł. x + x / pod kreską uł. x+2 wyrażenie ma jaką
postać?
Błagam o pomoc
8 gru 23:07
Godzio:
| | (x−2)(x+2) | | x2−4 | |
| = |
| = |
|
|
| x+2 | | 2x | | 2x | |
o to chodzi ?
8 gru 23:28
TypowaHumanistka.: nie... x−2 + x
x x+2

wynik ma wyjść 2x
2−4 /
x(x+2) (pod kreską) ale nie wiem dlaczego
9 gru 10:31
TypowaHumanistka.: mam to samo zadanie

i się domyśliłam
9 gru 10:32
BiebrzaFun : | x−2 | | x | | (x−2)(x+2) | | x*x | | x2−4+x2 | |
| + |
| == |
| + |
| = |
| = |
| x | | x+2 | | x(x+2) | | x*(x+2) | | x*(x+2) | |
9 gru 11:08