13√5 − 45 | |
√5 − 3 |
13√5 − 45 | √5 + 3 | |
= | ||
√5 − 3 | √5 + 3 |
(13√5 − 45)(√5 + 3) | |
= | |
(√5)2 − 32 |
13*5 − 45√5 + 39√5 − 135 | |
= | |
5 − 9 |
65 − 135 − 6√5 | |
= | |
−4 |
−(6√5 + 70) | |
= | |
−4 |
6√5 + 70 | |
= | |
4 |
2(3√5 + 35) | |
= | |
4 |
3√5 + 35 | |
2 |
13√5−45 | √5+3 | 13*5+39√5−45√5−135 | 6√5+70 | ||||
* | = | = | = | ||||
√5−3 | √5+3 | 5−9 | 4 |
3√5+35 | ||
= | ||
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |