−7+j | 3−4j | ||
− | |||
−1+3j | 1−j |
2 | ||
liczysz tak samo jak np | −−> mnozysz przez sprzężenie | |
3−√2 |
1 | 6 | ||
+ | −−> to tutaj też robisz wspólny mianownik czy usuwasz osobno w | ||
3−√5 | √3−3 |
−1−7i | 3−4i | ||
− | = | ||
−1+3i | 1−i |
(−1−7i)*(−1−3i) | (3−4i)*(1+i) | |||
= | }− | = | ||
(−1+3i)*(−1−3i) | (1−i)*(1+i) |
1+3i+7i+21i2 | 3+3i−4i−4i2 | |||
= | − | = | ||
1−(3i)2 | 1−i2 |
1+10i−21 | 3−i+4 | |||
= | − | = | ||
1+9 | 1+1 |
−20+10i | 7−i | |||
= | − | = | ||
10 | 2 |
7 | i | 11 | 3 | |||||
=−2+i− | + | =− | + | i | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |