matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy xd
Kamyk:
8
wiedząc, że α jest ostry a cosα =
. Oblicz wartość wyrażenia 3 − tg
2
α
17
8 paź 18:28
ICSP:
1
3 − tg
2
α = 4 − (1 + tg
2
α) = 4 −
= ...
cos
2
α
8 paź 18:36
Eta:
2 sposób
15
225
tgα=
to tg
2
α=
8
64
33
W=3−tg
2
α= ......= −
64
8 paź 23:13