równanie
D: Jak obliczyc z tego y
y2 + X2 = 12
8 paź 18:12
Kacper:
y2=1−x2
y=±√1−x2, x∊<−1,1>
8 paź 18:16
Kacper:
Równanie opisuje okrąg o środku w punkcie S=(0,0) i promieniu 1.
8 paź 18:17
D:

Tylko jak to zastosować do tego przykładu. Zadanie brzmi tak: przedstaw pole prostokąta P jako
funkcje x. Dla jakiego x pole jest najwieksze
więc P=2x +2y
gdzie y to polowa długości drugiego boku
wykorzystując twierdzenie pitagorasa wychodzi ze y=
√1−X2
8 paź 18:25
D: Pomoże ktoś
8 paź 18:37
ICSP: y = √1 − x2
2y = 2√1 − x2
P = 2x * 2y = 4 * x * √1 − x2 dla 0 < x < 1
8 paź 18:43