narysuj wykres funkcji
Natalka:

Narysuj wykresy funkcji i na ich podstawie omów ich właściwości :
f(x) = (tutaj wielka klamra na trzy warunki)
23x +
83 dla x e (−3,5>
|x−2|+1 dla x e(−1,3)
3 dla x e <3,+oo)
dziekuje z góry za pomoc.. nie mam pojęcia jak to zrobić ...
8 gru 23:01
Godzio:
| 2 | | 8 | |
f(x) = |
| x + |
| podstawiamy sobie 2 punkty z przydziału (−3,5>
|
| 3 | | 3 | |
x 2 −1
y 4 2
f(x) = |x−2|−1 ∊ (−1,3)
rozpatrujemy 2 przypadki
1
o
x∊(−1,2)
to f(x) = −x+2−1=−x+1 i znów podstawiamy 2 pkt
x 0 1
y 1 0
2
o
x∊<2,3)
f(x) = x−2−1=x−3 2 pkt
x 1 2
y −2 −1
f(x) =3 dla <3,∞)
zaraz narysuje
8 gru 23:13
Natalka: dziękuję

czekam na rysunek
8 gru 23:20
Godzio:

2
o pomyłka bo nie można podstawić punktów nie z przedziału więc
x 2 2,5
y −1 −0,5
coś takiego mam nadzieje że sie nie pomyliłem
8 gru 23:22