matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podobieństwo
r:
Dany jest romb R1 o boku 6 cm i podobny do niego romb R2 , którego obwód ma długość 16 cm.Skala podobieństwa rombu R2 do rombu R1 jest równa...
? Oblicz
8 paź 16:38
Mmkki:
20 maj 15:13
X:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://brainly.pl/zadanie/4284638&ved=2ahUKEwjQnpntkbKNAxUTPhAIHYFtDIgQFnoECCEQAQ&usg=AOvVaw3xWvRz5Ei78b7zGA5keEZ9
20 maj 15:21
sandra:
29 maj 18:36
sandra:
a=6 obw= 4•6=24 obw=16 16/24 = 2/3
29 maj 18:38
ania:
8 wrz 20:32
Jolanta:
obw
2
k=
obw
1
obw
1
=4*6 obw
1
=24 obw
2
=16
16
k=
24
2
k=
3
8 wrz 21:34