matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
Jakub:
1+x+x
2
+⋯+x
n
+⋯=2
8 paź 15:45
Benny:
x∊(−1;1)
1
S=
1−x
1
=2
1−x
1=2−2x
1
x=
2
8 paź 15:47
J:
zał: IxI < 1
1
⇔
= 2 ⇔ .. rozwiązuj
1 − x
8 paź 15:48