matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaz ze zachodzi rownosc
iza:
√
2
−1
5
√
2
−7
=
3
√
√
2
+1
5
√
2
+7
8 paź 15:18
iza:
wie ktos co z tym
8 paź 15:28
Mila:
(
√
2
−1)*(
√
2
−1)
2−2
√
2
+1
L=
=
=3−2
√
2
√
2
2
−1
1
(5
√
2
−7)*(5
√
2
−7)
(5
√
2
)
2
−70
√
2
+49
=
=
(5
√
2
)
2
−7
2
50−49
=99−70
√
2
3
√
99−70
√
2
=
?
(3−2
√
2
) podnieś obustronnie do 3 potęgi i sprawdź
8 paź 15:39
iza:
jest okej, dzieki
8 paź 16:08
Mila:
8 paź 16:30