matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaz ze zachodzi rownosc
iza:
√
6−2
√
5
+ 2(
4
√
5
+1) = (1+
4
√
5
)
2
8 paź 15:02
J:
Wskazówka: 6 − 2
√
5
= (
√
5
− 1)
2
8 paź 15:03
Benny:
√
6−2
√
5
=
√
(
√
5
−1)
2
=
√
5
−1 L=
√
5
−1+2
4
√
5
+2=
√
5
+2
4
√
5
+1=(1+
4
√
5
)
2
L=P
8 paź 15:04
iza:
dziekuje
8 paź 15:13