Równanie wykładnicze
Marcin: 23x−9/3x−7 3√0,253x−1/2x−2=1
7 paź 23:49
daras: Yezooo taki horrror o tej pooorzeeeee

7 paź 23:59
Marcin: Gdzieś się gubię. Wychodzi mi zły wynik
8 paź 00:02
lolek i bolek:
to wszystko po 2 jest w potedze ? ustal dziedzine i przyrownaj do 0.
8 paź 00:10
Eta:
2
(3x−9)/(3x−7) *2
−2/3(3x−1)/2(x−1)= 2
0
| | 5 | | 2 | |
9x2−9x−27x+27=9x2−3x−21x+7 ⇒ ........ x= |
| =1 |
| |
| | 3 | | 3 | |
8 paź 00:14
Marcin: | | 3x−9 | | 3x−1 | |
Przepraszam, że spytam. Z czego wynika, że |
| = |
| |
| | 3x−7 | | 3x−3 | |
8 paź 00:43
Eta:
| 3x−9 | | 2 | | 3x−1 | |
| − |
| * |
| =0 |
| 3x−7 | | 3 | | 2(x−1) | |
| 3x−9 | | 3x−1 | |
| = |
| ............. itd |
| 3x−7 | | 3(x−1) | |
8 paź 14:28