matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekształcenia wykresu funkcji
oolaaaja:
Przekształcenia wykresu funkcji:
−1−x
f(x)= |
|
x−1
Jak z tego przejść do postaci kanonicznej?
7 paź 22:40
===:
x+1
f(x)=|
|
x−1
x−1+2
2
f(x)=|
|=|1+
|
x−1
x−1
7 paź 23:05