Prosze wyliczyć
Igor: | | 1 | |
wskaż wartość a dla której równanie cosα |
| |
| | a2−4a | |
7 paź 21:24
PW : Proszę podać treść zadania.
7 paź 21:28
Qulka: nie widzę "=" ...więc nie ma równania
7 paź 21:28
Igor: cosα= i to wyżej. Sorry
7 paź 21:31
7 paź 21:33
PW : Dla której równanie ... co?
7 paź 21:33
Janek191:
Nawet treści zadania nie chce mu się napisać po ludzku
7 paź 21:36
Igor: | | 1 | |
12. Wskaż wartość a , dla której rówananie cosα = |
| ma rozwiązanie : |
| | a2−4a | |
| | 1 | | 1 | | 1 | |
A 4 B |
| C− |
| D − |
| |
| | 20 | | 2 | | 10 | |
7 paź 21:42
Janek191:
@ Igor:
Która odpowiedź jest poprawna ?
7 paź 21:56
PW : No to nawet nie musisz jak pokazał Janek191. Po prostu podstawiać kolejne wartości z A, B,
C lub D − patrzeć − sensowne, czy nie?
7 paź 21:57
Kacper:
Ja bym wstawiał po kolei wartości
7 paź 21:57